Beneficiile verzei murate

Nelipsită de pe masa bunicilor în lunile de iarnă, varza murată, pregătită natural, tradițional, este un aliment plin de vitamine, minerale, acid folic, antioxidanți, cu numeroase efecte curative și revitalizante.

“Pentru a-și păstra calitățile, varza murată, ca toate celelalte murături, trebuie obținută prin fermentarea acidolactică naturală, și nu conservată în oțet. Scufundată în saramură preparată cu sare românească ori sare marină, varza se lasă la fermentat, de preferat în butoaie de stejar sau în borcane de sticlă (nu folosiți vase din aluminiu sau tablă zincată), în felul acesta păstrându-și proprietățile”, recomandă prof.dr.Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Varza murată conţine fibre alementare, minerale, vitaminele A (care protejează pielea şi mucoasele), vitamina B12 ( care protejează sistemul nervos şi menţine tinerețea şi energia), vitamina C (care are efect antioxidant) şi vitamina E (care are efect antioxidant), zinc, potasiu, acid lactic (care contribuie la întărirea sistemului imunitar) are efect hepatoprotector şi luptă împotriva cancerului.

Printre beneficiile verzei murate asupra organismului se numără:

Mai multe, aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s