Potrivit unui studiu realizat de o companie niponă, o băutură probiotică obţinută din murături japoneze tradiţionale ar putea deveni noul medicament minune împotriva gripei.
Noul studiu relevă faptul că bacteria Lactobacillus, existentă în napii japonezi muraţi (“Suguki”), dar şi în varza murată, are capacitatea de a întări sistemul imunitar şi ar putea ajuta organismul să lupte eficient împotriva gripei, informează dailymail.co.uk.
Se crede că această bacterie are capacitatea de a preveni tulpini mai periculoase ale virusului gripal, precum H1N1 şi gripa aviară letală H7N9, care a izbucnit recent în China.
O băutură probiotică care conţine tulpina KB290 a virusului gripal este în prezent testată pe pacienţi umani, după ce a fost testată pe şoareci.
Fanii napului japonez au susţinut de multă vreme că această plantă erbacee are numeroase proprietăţi benefice pentru sănătate, însă oamenii de ştiinţă au început abia de curând să îl studieze în laborator.
Mai multe, aici.