Cura cu suc de mere pentru curățarea ficatului

Menținerea sănătății ficatului este vitală, acesta fiind răspunzător de eliminarea toxinelor, asigurând astfel buna funcționare pentru întregul organism.

Este bine de urmat câte o cură de detoxifiere cel puțin odată la fiecare schimbare de anotimp, sau atunci când vă simțiți obosiți sau slăbiți.

Cura cu suc de mere nu este greu de ținut și asigură vitaminizarea, mineralizarea și energizarea organismului, în doar o săptămână.

Merele sunt bogate în vitaminele A, B și C, calciu, potasiu, siliciu, acid folic, fier, fosfor, fitonutrienți și antioxidanți – toate fiind prezente în concentrație mai mare în coaja merelor. Quercentina, un antioxidant din compozitia merelor roșii, ajută la îmbunătățirea și fortificarea sistemului imunitar, mai ales în situațiile de stres. Merele închise la culoare conțin resveratrol, considerat a fi cel mai puternic antioxidant cunoscut până acum fiind de patru – cinci ori mai puternic decât betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E și de 20 de ori mai puternic decât vitamina C.

Cura cu suc de mere se ține timp de o săptămână, timp în care se consumă câte un litru de suc pe zi, fracționat în porții mici, care să ajungă pe tot parcursul zilei. Sucul de mere nu se va consuma în timpul mesei, ci înainte sau cu 2 ore după masă. Pentru a potența efectele acestui remediu, este bine să începeți ziua cu un pahar de limonadă proaspăt preparată (la un litru de apă călduţă se adaugă sucul de la două lămâi), apoi o porție de suc de mere și un ceai verde, neîndulcit. Atât lămâia cât și ceaiul verde au proprietăți detoxifiante și antioxidante puternice.

Continuarea, aici.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s