Citric bogat în vitamine și antioxidanți, grapefruitul aduce și numeroase beneficii sănătății, specialiștii recomandând consumul zilnic a cinci porții de fructe și legume, a cel puțin 80 g fiecare.
O jumătate de grapefruit corespunde unei porții de fruct. Pe lângă conținutul bogat de vitamina C, fructul mai are în compoziție și vitamina A, apă, calciu, fosfor, potasiu, vitaminele B1, B2, B5, fier și licopeină, un antioxidant cu efecte antitumorale puternice.
Studiile din ultimii ani au concluzionat că un consum ridicat de fructe și legume poate scădea riscul de boli cardiovasculare datorită vitaminelor, mineralelor, antioxidanților și fibrelor pe care acestea le conțin, și care au un rol protector important.
Cercetătorii au demonstrat că persoanele care consumă citrice (inclusiv grapefruit) sunt mai protejate împotriva unor tipuri de cancer, precum cancerul bucal, faringian, esofagian, stomacal sau de colon.
Continuarea, aici.