Păducelul, de folos pentru persoanele cu probleme cardiace

Folosit încă din Evul Mediu, păducelul este cunoscut ca fiind o plantă a vieții, având efecte asemănătoare cu cele ale Ginsengului.

În scopuri terapeutice, de la păducel se folosesc florile, frunzele și fructele, deoarece acestea conțin bioflavonoide, vitaminele B și C, acizi organici (citric, malic, tartaric, cafeic, nicotinic), uleiuri volatile, triterpene și taninuri.

Deoarece preparatele din păducel au acțiune vasodilatatoare, tonic-cardiacă, calmantă și sedativă, se folosesc în majoritatea afecțiunilor cardiace, precum: aritmii, palpitații, insuficiență coronariană, angină pectorală, nevroză cardiacă, hiper și hipotensiune, ateroscleroză.

Pentru a ușura suferințele cardiace, puteți recurge la infuzia de păducel, la extract de păducel sau la tinctură.

Infuzia de păducel se prepară dintr-o linguriță de plantă uscată peste care se adaugă apă firebinte. După ce a stat la infuzat 10-15 minute se poate consuma, îndulcit cu miere de albine sau nu, după preferință. Se pot consuma 3 căni pe zi. Infuzia ajută la calmarea nevrozelor cardiace, a hipertensiunii, a tensiunii oscilante, anghina, arteroscleroza, insuficiența cardiacă congestivă, stările de excitabilitate și crește puterea și frecvența contracțiilor inimii.

În cazul în care preparați întrega cantitate de ceai odată, adăugați suc proaspăt de lămâie pentru a conserva principiile active ale preparatului.

Continuarea, aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s