Mersul pe jos menține sănătatea creierului

Este cunoscut faptul că, odată cu înaintarea în vârstă, dimensiunile creierului se micșorează. Cercetătorii americani au descoperit însă că 3 plimbări susținute, de 3 ori pe săptămână, pe parcursul unui an de zile duc la o creștere a dimensiunii hipotalamusului, centrul cerebral al memoriei.

La studiu au participat 120 de bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 55 și 80 de ani, care au făcut plimări susținute timp de 40 minute, de 3 ori pe săptămână.

La un an de la începerea studiului, scanările creierelor voluntarilor au relevat faptul că dimensiunea hipotalamusului și a altor regiuni cheie a sistemului cerebral și-au mărit dimensiunea cu 2%, au anunțat crecetătorii în cadrul conferinţei anuale a Asociaţiei americane pentru progresul ştiinţei din Chicago.

Rezultatele sunt cu atât mai importante, având în vedere că rezultatele unui alt studiu, în cadrul căruia voluntarii au efectuat exerciţii simple de stretching timp de un an, a demonstrat că aceleaşi regiuni ale creierului s-au micşorat cu 1,5%.

Continuarea, aici.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s