Consumul de pește previne maladia Alzheimer, prelungește viața și împiedică reducerea dimensiunii creierului

În urma unui studiu, publicat în revista de specialitate “Neurology”, cercetătorii americani au ajuns la concluzia că suplimentele pe bază de ulei de pește și consumul de pește pot preveni instalarea maladiei Alzheimer, prelungește viața și împiedică reducerea dimensiunii creierului, datorită conținutului ridicat de acizi grași esențiali omega-3.

Creierul se reduce în dimensiune odată cu înaintarea în vârstă și dacă este afectat de Alzheimer. Astfel, pentru a preveni acest proces și a prelungi durata de viață, specialiștii recomandă consumul de pește gras (hering, macrou, sardine, ton, somon) sau chiar pește alb (cod) de cel puțin 2 ori pe săptămână dar și administrarea de suplimente alimentare cu ulei de pește, o dată pe săptămână.

Acidul gras esențial omega-3 (acidul docosahexaenoic – DHA), regăsit în peștele gras în cantitate mare, ajută neuronii să comunice mai bine între ei.

Studiul Universității South Dakota din Richmond, SUA, a fost efectuat pe un eșantion de 1.111 femei, cu vârsta de aproximativ 70 de ani, înscrise în studiul Women’s Health Initiative Memory. Opt ani mai târziu, când femeile aveau 78 de ani, creierul acestora a fost scanat pentru a-i fi măsurat volumul, și s-a observat că femeile care prezentau niveluri ridicate de omega-3 în limfocite aveau un volum mai mare decât creierele celorlalte participante la studiu.

Continuarea o puteți găsi aici.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s