Chimenul, bun pentru bronșită și astm

Condiment cu un gust înţepător, uşor iute, dar şi dulce-amărui, cu o aromă caracteristică, chimenul își păstrează calitățile dacă este păstrat în borcane din sticlă sau pungi de hârtie sau carton, ferite de umezeală și căldură.

Chimenul mai are acțiune diureticǎ, afrodisiacă, stimuleazǎ menstruația și lactația, este un bun antimicrobian, antispastic, expectorant, detoxifiant, anticancerigen, tonic, imunomodulator și imunostimulator.

Uleiul volatil de chimen poate ameliora simptomele bronșitei cronice, astmului și astmului alergic. Ajută la eliminarea secrețiilor căilor respiratorii și calmează reacțiile alergice ale sistemului respirator, deoarece are și acțiune antihistaminică.

Uleiul se prepară astfel: la jumătate de litru de ulei de măsline sau de floarea-soarelui se pun 10 linguri cu pulbere de seminţe de chimen, se lasă la macerat, la soare, timp de 2 săptămâni, după care se filtrează și se adaugă 15 picături de ulei volatil de chimen. Produsul astfel obţinut se pune într-o sticlă închisă la culoare, și se păstrează în locuri întunecoase şi reci.

Continuarea, aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s