Beneficiile consumului de ceai negru

În timpul prelucrării, ceaiul negru trece printr-un proces de fermentație, fapt care însă nu-i răpește din calitățile curative și energizante, fiind un bun înlocuitor al cafelei.

Cele mai importante substanțe care intră în compoziția ceaiului negru sunt teofilina, teobromina, teina (substanță asemănătoare cafeinei), antioxidanții, uleiurile volatile, mineralele (potasiu, iod, fosfor, fluor) și vitaminele (B1, B2, C, K, PP).

Consumul de ceai negru aduce numeroase beneficii sănătății, printre care amintim:

  • stopează căderea părului, oferă strălucire părului tern și îi accentuează culoarea dacă acesta se clătește cu infuzie de ceai negru (3 plicuri de ceai la 6 căni de apă);
  • previne cancerul de piele, ovarian, pulmonar, de stomac, colorectal, mamar, de prostată, de vezică urinară, oral (dacă se consumă cel puțin 2 căni de ceai zilnic);
  • acționează ca factor de protecție UV;
  • accelerează regenerarea celulară;
  • reduce ridurile premature (se fac tamponări cu infuzie);
  • ajută la combaterea acneei (se fac tamponări cu infuzie);
  • previne infecțiile pielii, curăță, hidratează și tonifiază tenul (se fac tamponări cu infuzie);
  • ajută în curele de slăbire, combate obezitatea;
  • accelerează arderile, îmbunătățește metabolismul;
  • scade nivelul colesterolului în sânge;
  • este energizant;

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s