Beneficiile consumului de ceai roșu sau Rooibos

Originar din Africa de Sud, ceaiul roșu a fost apreciat de primii coloniști pentru aroma sa care aduce a nuci și nalbă și pentru gustul dulce-acrișor.

Ceaiul roșu are în compoziția sa antioxidanți polifenolici (cuercetine, luteolin, isocuercetrin și rutin), aspalathin (antioxidant care conține acizi fenolici și flavonoide), nothofagin și flavonoide, fier, potasiu, calciu, fluor, cupru, magneziu, mangan, zinc, acizi alfa-hidroxire, acid citric, acid glicolic, acid lactic, acid tartaric, superoxid de dismutază și un conținut redus de tanin. Ceaiul roșu este singura plantă în compoziția căreia s-a identificat prezența aspalathinului, care, împreună cu nothofaginul, are rolul de a mineraliza organismul și de a menține sănătatea optimă a oaselor, dinților, pielii și părului.

Ceaiul de Rooibos are proprietăți antioxidante, antialergice, antispastice, antibacteriene, antifungice, antivirale, antireumatismale, hipotensive, hidratante, mineralizante, imunostimulatoare, tonice, energizante, calmante, diuretice, anticancerigene, tonifiante, fiind recomandat într-o largă gamă de afecțiuni, precum:

Continuarea, aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s