Perele sunt bogate în vitamina C și fibre, nu conțin grăsimi saturate sau colesterol, fiind recomandate în cazurile de astenie intelectuală, convalescență, constipație sau imunitate scăzută.
Perele sunt hipoalergenice, conțin fibre, vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, minerale (calciu, fier, magneziu, mangan, sodiu, sulf, bor, cupru, fosfor, potasiu), pectină, acid hidroxicinamic (previne cancerul de stomac și cel pulmonar), quercitină.
Cura cu suc de pere presupune consumul zilnic a 1.5 litri de suc proaspăt preparat. Deoarece sucul oxidează foarte repede, acesta trebuie preparat și consumat în reprize, cu 20-30 de minute înainte de masă, timp de 7-30 zile.
Pe perioada curei este recomandat a se exclude din dietă carnea, zahărul, alimentele care conțin aditivi alimentari, conservanți, băuturile alcoolice și cele carbogazoase. Se consumă fructe și legume cât mai multe, neprelucrate termic, sau doar suc pentru o perioadă de câteva zile, simplu, sau în amestec cu orice alt suc de fructe.
Continuarea, aici.