Tratamente naturiste pentru cistită

Cistita reprezintă o inflamație a vezicii urinare, fiind una dintre cele mai frecvente forme de infecție urinară care afectează femeile.

Simptomele cele mai frecvente sunt urinările dese, dureroase, cu senzație de arsură, eliminarea unei cantități mici de urină, culoarea tulbure, cu miros înțepător, concentrată.

Netratată la timp sau corect, cistita poate duce la infecții renale, infertilitate, sterilitate, infecții genito-urinare generalizate, sânge în urină, calculi urinari și renali. Pentru o  abordare naturală a acestei probleme, puteți încerca următoarele tratamente:

  • se iau 3-5 picături de ulei volatil de cimbru pe o bucățică de pâine sau o lingură de miere de albine (de preferat), de 3 ori pe zi, timp de 7-14 zile. Dacă problema nu s-a rezolvat în acest timp, puteți relua tratamentul după o pauză de 14 zile. În timpul administrării, se va adopta o dietă alcalină, pentru a favoriza efectele antiseptice ale uleiului. Este important de reținut faptul că nu se vor suplimenta dozele, deoarece o supradoză poate duce la vărsături, convulsii, delir, dureri abdominale severe. De asemenea, consumul este contraindicat persoanelor care suferă de colon iritabil, ulcer gastric, gastrită hiperacidă, hipotensiune, femeilor însărcinate și celor care alăptează, copiilor sub 7 ani, persoanelor care au hipersensibilitate la cimbru. Se evită contactul cu ochii.

Continuarea, aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s