Trei leacuri cu schinduf

Folosit de peste 6.000 de ani în Egipt și China antică, schinduful este o plantă valoroasă cu  proprietăţi carminative, tonice, cicatrizante, calmante, antispasmodice și antiinflamatorii.

Persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil și colită pot bea 500 ml de infuzie de semințe de schinduf, dimineața, cu 15 minute înainte de masă. Pe lângă efectele antiinflamatoare, infuzia reduce balonarea, durerile abdominale, are efecte calmante, antispasmodice și ajută la normalizarea florei intestinale.

Infuzia se prepară astfel: 1-2 lingurițe de pulbere de semințe de schinduf se lasă la înmuiat în jumătate de cană de apă peste noapte, după  care se filtrează și se pune deoparte. Pulberea rămasă se opărește cu o jumătate de cana de apă fierbinte, dupa care se lasă la racit timp de 20 minute, după care se strecoară și se amestecă cu lichidul obținut inițial.

Continuarea, aici.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s