Trei leacuri din bătrâni cu mătase de porumb

Datorită conținutului ridicat de substanțe cu proprietăți curative, mătasea de porumb este recomandată în afecțiuni precum obezitatea, guta, litiaza renală, unele boli de inimă, de ficat, simptome ale menopauzei și chiar cancer.

Mătasea de porumb are în compoziția sa potasiu, calciu, dioxid de siliciu, saponine, ulei volatil, alantoină, ceară, vitaminele C, B, E, K și proprietăți diuretice, antiinflamatoare, calmante, antioxidante și scade tensiunea.

Astfel, persoanele care suferă de gută pot recurge la infuzia de mătase de porumb pentru a atenua simptomele. Infuzia se poate prepara dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă fierbinte, sau o linguriță de amestec obținut din părți egale de mătase de porumb și cozi de cireșe amare. Se consumă un litru și jumătate de infuzie pe zi, timp de cel puțin 14 zile.

Ceaiul de mătase de porumb ajută și în curele de slăbire, doar dacă este adoptat un regim alimentar sănătos și echilibrat și se practică sport. Se consumă 2-3 căni de ceai pe zi, cu înghițituri mici (2 linguri de mătase mărunțită la o cană de apă fierbinte).

Continuarea, aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s