Beneficiile consumului de anghinare

Anghinarea, care se mai numește darul Sfintei Marii, este o legumă cu un efect benefic general asupra organismului, acțiunea sa concentrându-se asupra sistemului digestiv și cardiovascular.

Anghinarea conține vitamine (A, B1, B3, B5, B6, B9, C, E, K), minerale (calciu, fier, potasiu, fosfor, iod, mangan, cupru), fibre, antioxidanți și acizi.

Astfel, între beneficiile anghinarei asupra organismului amintim:

  • sarcina și preconcepția, previne defectele de naștere și avortul spontan;
  • combate acțiunea radicalilor liberi;
  • ajută la formarea și întărirea sistemului osos, previne osteoporoza, benefic în perioada de creștere a copiilor;
  • optimizează funcțiile metabolismului celular;
  • contribuie la producerea celulelor roșii;
  • reglează tensiunea arterială, recomandat hipertensivilor;
  • scade riscul apariției cancerului, adjuvant în tratamentul acestuia;
  • ajută în curele de slăbire, combate obezitatea (în special dacă este consumat sub formă de ceai sau suc concentrat);

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s