Beneficiile consumului de ardei gras

Legumă versatilă, originară din Peru, ardeiul gras este una dintre cele mai importante surse de vitamine și minerale, în special pentru fumători (activi sau pasivi), deoarece acesta contracarează deficitul de vitamina A, indus de tutun.

În compoziția chimică a ardeiului s-au identificat vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B9), C, E, K, minerale (fier, zinc, potasiu, magneziu, sulf, seleniu, mangan), folați, fibre, zaharuri și un număr mare de antioxidanți.

Astfel, datorită compoziției sale chimice, ardeiul gras este benefic pentru menținerea sănătății fiecărui organism, și, în special, a persoanelor care au probleme:

  • cardiovasculare – previne ateroscleroza, împiedică acumularea de colesterol în organism și scade nivelurile acestuia, scade riscul de stop cardiac și atac cerebral, reduce nivelul de hemocisteină, reglează tensiunea;
  • oculare – previne și combate cataracta, degenerarea maculară;
  • reumatice – dureri articulare, osteoartrită, artrită reumatoidă; are efecte antiinflamatorii;
  • previne cancerul de colon, intestin, plămâni, pancreas, piele,  prostată, sân, vezică urinară, uterin, cervical, ovarian;
  • contracarează efectele fumatului activ și pasiv (deficitul de vitamina A);
  • echilibrează nivelul fluidelor din organism, datorită conținutului ridicat de potasiu (ardeiul gras galben conține mai mult potasiu decât cel roșu);

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s