Beneficiile consumului de salată verde

Documentele atestă că salata verde a fost pentru prima data cultivată în Egiptul Antic pentru uleiul care se putea extrage din semințele sale, specialiștii găsind dovezi că aceasta a fost cultivată pentru consum încă din anul 2680 î.Hr.

În România, salata verde este cultivată și consumată de peste 1.000 de ani. Cu frunze mai mari sau mai mici, palmate, lunguiețe sau crețe, verzi sau roșiatice, salata este o plantă bogată în vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K), minerale (fosfor, molibden, potasiu, mangan, crom, fier, cupru, calciu, arsenic, iod, seleniu, zinc), clorofilă, antioxidanți, acizi, omega-3, 8 aminoacizi esențiali, proteine, alcaloide, folați, fibre, 100 g de salată având doar 10 calorii.

Între beneficiile consumului de salată verde amintim:

  • ajută la scăderea în greutate, dacă este consumată înainte de masă sau înlocuiește cina, deserturile;
  • îmbunătățește peristaltismul intestinal;
  • combate constipația, dispepsia, greața;
  • ameliorează insomnia;
  • combate durerile de cap;
  • are efect antianemic;

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s