Cinci tratamente preventive cu morcov

Morcovul, una dintre cele mai populare legume, indiferent de soiurile sale, are și numeroase recomandări terapeutice, precum bolile de piele, digestive, respiratorii, oculare, urinare etc.

În compoziția chimică a morcovului regăsim apă, în proporție de aproximativ 80%, hidrați de carbon, protide, sodiu, potasiu, calciu, fosfor, vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K, magneziu, zinc, cupru, mangan, brom, ulei volatil, asparagină, daucină, antioxidanți, zaharuri.

Consumul de morcov are proprietăți tonice, remineralizante, cicatrizante, antianemice, antidiareice, laxative, aperitive, vermifuge, anticancerigene, menține sănătatea pielii, curăță colonul, ajută digestia, fiind recomandat în cazuri de anemie, astenie, afecțiuni ale aparatului digestiv, gastrite, diaree, bronșite, tuberculoză, astm  bronșic, diabet, constipație, boli reumatice, de inimă, gută, acnee, riduri, îmbătrânire prematură, tulburări de vedere.

Deoarece prevenția este mai bună decât orice remediu, vă propunem astăzi cinci astfel de tratamente pentru următoarele afecțiuni:

Continuarea, aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s