Din fructele de leac ale pădurii – ghinda

Fructele stejarului, ghindele, sunt bogate în glucide, taninuri, proteine, amidon, uleiuri grase, potasiu, vitamina B6, magneziu, calciu, fier, antioxidanți, fiind nu doar gustarea veverițelor, ci și a oamenilor suferinzi.

Ghindele au proprietăți antiinflamatoare, antitumorale, antioxidante, diuretice, energizante și favorizează secreția de insulină, 100 g de fructe având 387 de calorii.

În cele ce urmează vă prezentăm cinci remedii cu ghinde pentru următoarele afecțiuni:

  1. oboseală, externuare psihică, surmenaj, dureri de cap – la o cană de apă fierbinte se adaugă 2-4 linguri de cafea de ghindă, o linguriță de miere, se omogenizează și se lasă la infuzat 10-15 minute, după care se poate consuma. Cafeaua se obține prin prăjirea de ghinde și semințe de năut, în proporție de 2:1, amestecând continuu, pentru a evita arderea, după care se macină și se păstrează în recipiente din sticlă, închise ermetic;

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s