Cinci ceaiuri antireumatismale

Bolile reumatice reprezintă niște afecțiuni cronice dureroase, care afectează în primă fază articulațiile oaselor, tendoanele, mușchii și ligamentele, iar pe termen lung, pe măsură ce boala avansează, aceasta va ridica probleme și la nivelul organelor interne (inimă, plămâni, rinichi).

Cele mai frecvente simptome ale bolilor reumatice sunt umflarea, rigiditatea, roșeața, căldura și durerea, simptome care pot fi ameliorate cu ajutorul următoarelor plante, în special durerea și inflamația:

  1. frunzele de mesteacăn – se folosesc sub formă de infuzie (o lingură de plantă la o cană cu apă). Se consumă o cană și jumătate pe zi, fracționat în trei reprize, dimineața, la prânz și seara;
  2. coada-calului – se consumă 3 căni de infuzie pe zi, între mese. Ceaiul se prepară prin fierberea timp de 10 minute a 2 lingurițe de plantă, într-o cană cu apă;
  3. boabele de ienupăr – se consumă sub formă de infuzie. Pentru preparare adăugați 2 lingurițe de boabe sfărmate la o cană cu apă fierbinte, lăsați la infuzat 10 minute, după care consumați 4 linguri de ceai pe zi;

Continuarea, aici.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s