Cura cu miere și lapte pentru gastrita cronică

Gastrita cronică este inflamația persistentă a mucoasei gastrice, principala cauză fiind infecţia cu Helicobacter pylori.

Cura cu miere de albine și lapte durează 60 de zile și se prepară astfel: într-un pahar cu lapte dulce se dizolvă o lingură de miere de albine. Amestecul se fracționează în 3 părți, care se consumă cu 2 ore înaintea meselor principale, de 3 ori pe zi, în cazul gastritelor hiperacide.

În cazul enteritelor, amestecul se consumă imediat înainte de masă.

În paralel cu această cură, este recomandat a se consuma legume fierte (morcov, sparanghel,  ciuperci, spanac, cartofi, mazăre), fructe fierte (compoturi), banane coapte (cu coaja înnegrită), unt organic, lapte, smântână, iaurt simplu, pâine de secară, brânză de vaci, caș, carne slabă, fără grăsime sau pieliță, ouă fierte.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s