Siropul de propolis – preparare și administrare

Propolisul are proprietăți antiinflamatoare, antiinfecțioase, antivirale, antibiotice, antiseptice, antihemoragice, regeneratoare, cicatrizante, energizante, tonice, antitumorale, fiind util în tratarea unei game largi de afecțiuni, acute sau cronice.

Pentru prepararea siropului aveți nevoie de 50 g de propolis, 50 g de miere de albine organică și 200 ml de apă.

Propolisul și apa se pun într-o oală smălțuită care mai apoi se pune la fiert, la foc mic, vasul fiind acoperit, până când apa din vas scade la jumătate. După aceea, se lasă produsul la răcit, iar când acesta este încă călduț, se strecoară și se pune într-un recipient din sticlă. Când produsul este în sticla sau borcanul folosit, se încorporează mierea de albine, omogenizând.

Siropul se păstrează la frigider timp de 2 săptămâni.

Continuarea, aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s