Folosit în gastronomie drept condiment, chimenul este valorificat și în medicina alternativă grație proprietăților sale antimicrobiene, antispastice, expectorante, detoxifiante, anticancerigene, tonice, carminative sau diuretice.
Astăzi vă prezentăm cinci remedii pe bază de chimen pentru următoarele afecțiuni:
- gastrită – se face o cură de 21 de zile, timp în care se administrează 2-3 căni de infuzie combinată pe zi, după care se face pauză 10 zile și se poate relua, la nevoie;
- micoză bucală – în 100 ml de infuzie combinată se pun 2-3 picături de ulei de chimen și cu această soluție se clătește gura și se face gargară;
- colon iritabil, spastic, crampe abdominale – se face o cură de 30 de zile, timp în care se consumă 2-3 căni de infuzie combinată zilnic, după care se face pauză 7 zile și se poate relua, la nevoie;
Continuarea, aici.