De ce să nu ocoliți vișinele

Cu efect benefic asupra sistemului cardiovascular, controlului greutății corporale și detoxifierii organismului, vișinele sunt fructele de sezon care nu ar trebui să lipsească din alimentație.

Vișinele sunt o sursă bogată de vitamine (A, PP, E, B1, B2, C, P), zaharuri (fructoză, glucoză) și minerale (potasiu, fier, fosfor, calciu, magneziu, cupru, zinc), acid malic, acid salicilic, acid succinic, acid citric, acid quinic, cumarina, acid folic, acid elagic, pectina, enzime care contribuie la remineralizarea și revigorarea organismului.

Dintre beneficiile consumului de vișine amintim că acestea:

  • stabilizează ritmul cardiac;
  • scad nivelul colesterolului;
  • reduc riscul de a face diabet;
  • detoxifiază rinichii;
  • sunt benefice în ameliorarea artritei;
  • mențin elasticitatea și fermitatea pielii;
  • scad nivelul de acid uric din sânge;
  • ameliorează constipația;
  • reduc coagularea sângelui;

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s