Înrudit cu măceșul, aronia este un arbust introdus europenilor la sfârșitul secolului al XIX-lea, originar fiind din estul Americii de Nord.
Fructele mici, negre au un gust amărui și astringent, iar compoziția chimică a acestora este una bogată în vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, K, P), minerale (potasiu, fosfor, iod, calciu, magneziu, fier), antioxidanți, acid chinic, proantocianine (substanțe anticancerigene).
Pe lângă acțiunea antioxidantă puternică pe care o exercită asupra organismului, fructele de aronia sunt un aliat important pentru:
- detoxifierea organismului, datorită efectului de purificare a sângelui
- prevenirea și combaterea obezității prin accelerarea metabolismului
- luptă împotriva cancerului grație antocianinei
- scăderea valorilor glicemiei și a colesterolului
- tratarea bolilor imflamatorii
- tratarea alergiilor, datorită efectului antihistaminic
- menținerea acuității vizuale
- energizarea organismului
Continuarea, aici.
That’s why aronia is particularly suitable for athletes, post work-out, and diabetics, thanks to its low glycemic index.
The reason why aronia is so astringent (sour, bitter) is that it contains a lot of tannin, more than wine. And guess what, the antioxidants lie in the tannin.