Produse terapeutice pe bază de mentă – modalitate de preparare

Sunt binecunoscute proprietățile mentei: astringente, antiseptice, bacteriostatice, sedative, calmante, antidiareice, carminative, sudorifice, antispasmodice, cicatrizante, de combatere a transpirației, a mirosului neplăcut, a mâncărimilor și, implicit, ale produselor naturale derivate.

Astăzi vă prezentăm cele mai utilizate preparate naturale pe bază de mentă pentru a vă ajuta să treceți mai ușor peste momentele dificile.

Vinul de mentă – se prepară adăugând 20 g de mentă uscată și mărunțită într-un litru de vin alb (cu o concentrație alcoolică de cel puțin 11º), timp de 10 zile, agitând zilnic, de 2-3 ori. După scurgerea acestui interval, produsul se filtrează și se lasă la decantat alte 6 zile, după care se va păstra doar lichidul limpede. Cantitatea astfel obținută se va completa cu vin până la un litru și se va păstra în sticluțe închise la culoare, timp de 1 an, la temperatura camerei.

Uleiul de mentă – se prepară adăugând în 100 ml de ulei vegetal 10 g de mentă uscată și mărunțită, după care se pune la fiert în baie de aburi pentru 5-7 minute. Când este călduț, se transferă într-o sticlă și se lasă pentru 2 zile la decantat, după care se filtrează și se păstrează în recipiente din sticlă închise la culoare.

Continuarea, aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s