Produse terapeutice pe bază de troscot – modalitate de preparare

Utilizat încă de acum 2000 de ani, troscotul este o plantă perenă care are proprietăți astringente, remineralizante, hipotensive, hemostatice, cicatrizante, diuretice, calmante, laxative și antidiareice, fiind, de asemenea, folosit și în gastronomie, drept condiment pentru salate sau supe.

Deoarece troscotul poate fi utilizat în tratarea unei game largi de afecțiuni (dermatologice, urinare, respiatorii, reumatice, ginecologice, gastrice, boli ale aparatului locomotor, obezitate), astăzi vă prezentăm modul de preparare al principalelor produse pe bază de troscot.

Vinul de troscot – se prepară adăugând într-un litru de vin alb 100g de plantă uscată și mărunțită. Se lasă la macerat 30 de zile, agitând zilnic de 3 ori, după care se filtrează și se păstrează în sticluțe mai mici. Se administrează cel mult 30ml, de 2 ori pe zi.

Tinctura de troscot – se prepară adăugând în 100ml de alcool obținut natural 20 g de plantă uscată și mărunțită și se lasă la macerat timp de 10 zile, agitând de 4 ori pe zi, după care se filtrează și se lasă la decantat în frigider timp de alte 6 zile. După ce această perioadă s-a scurs, se separă și se păstrează lichidul limpede în sticluțe închise la culoare. Se administrează 30 de picături, de 2 ori pe zi.

Continuarea, aici.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s