Rubarba și beneficiile sale

Folosită de sute de ani în medicina tradițională chineză, rubarba este o legumă cu efect astringent, purgativ, tonic, antiinflamator, antioxidant, anticancerigen, antimicrobian, fiind utilizată în ameliorarea unor afecțiuni, precum reumatismul, lumbago, diareea, constipația etc.

În scop terapeutic și alimentar, de la rubarbă se consumă doar tulpinile și rizomii, frunzele fiind recomandat a se evita, deoarece conțin oxalați, substanțe care pot provoca intoxicații, calculi renali sau urinari.

Principalele afecțiuni pe care rubarba le ameliorează și/sau tratează sunt următoarele:

  • hipertensiunea gestațională;
  • nivelul mare de colesterol;
  • reduce inflamația hepatică;
  • reduce excesul de acid din tubul digestiv;
  • detoxifică organismul;
  • relaxează vasele sangvine;
  • îmbunătățește circulația sangvină;
  • calmează durerile provocate de lumbago;
  • calmează crizele de gută;
  • atenuează durerile reumatismale;
  • adjuvant în tratarea hemoroizilor;
  • ajută la combaterea bronșitelor, guturaiului;
  • combate febra;

Continuarea, aici.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s