Sănătate cu suc de portocale

Portocalele, unul dintre cele mai populare fructe la nivel mondial, au proprietăți laxative, antiinflamatoare, detoxifiante, tonifiante, antioxidante sau sudorifice, fiind o sursă importantă de vitamine și minerale pentru organism.

Delicioasele portocale conțin apă, în proporție de 90%, proteine, hidrați de carbon, acizi organici, vitaminele A, B2, B3, B10, C, minerale (sodiu, potasiu, fier, calciu și fosfor), 100 g de fruct având doar 39 de calorii.

Pe lângă proprietățile curative amintite, portocalele sunt un bun tonic nervos și muscular, remineralizant, imunostimulator, hepatoprotector, antiscorbutic, stimulează regenerarea tegumentelor și celulelor, previne hemoragiile și contribuie la stoparea acestora, diminuează și înlătură spasmele musculare, favorizează secreția biliară, favorizează eliminarea urinei și a acidului uric, tonifică vasele sangvine.

Astfel, consumul de suc de portocale este recomandat în caz de:

  • avitaminoză, anemie, astenie fizică și psihică – se consumă 1-2 pahare zilnic, cu 15-20 de minute înainte de masă (dimineața și la prânz, exclus seara) până se obțin rezultatele dorite;

Continuarea, aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s