Zece remedii pe bază de ceapă

Puțini știu că banala ceapă are uimitoare proprietăți curative cu efecte diuretice, antireumatismale, antiseptice, antiinfecțioase, digestive, antisclerotice, vermifuge și expectorante, fiind astfel utilizată în medicina tradițională în tratarea unei vaste game de afecțiuni.

Astăzi vă prezentăm zece remedii pe bază de ceapă care vă pot fi la îndemână în caz de nevoie:

  1. paraziți intestinali – o ceapă mare, tăiată mărunt se pune la macerat într-un litru de vin alb pentru 6 zile, după care se stecoară și se consumă un pahar dimineața, înainte de micul-dejun, timp de 7 zile, după care se face pauză 30 de zile și se reia de încă două ori;
  2. diaree – se face o infuzie din 3 cepe tăiate mărunt și un litru de apă clocotită. După 2 ore se îndulcește cu miere de albine și se consumă;
  3. boli reumatismale – 3 cepe tăiate mărunt cu tot cu coajă se fierb într-un litru de apă pentru 15 minute, după care se strecoară și se consumă 2 pahare pe zi, dimineața, înainte de micul-dejun, și seara, înainte de culcare;
  4. leziuni cutanate – se aplică foița subțire de la ceapă direct pe rană și se fixează cu un pansament, sau se unge rana cu puțină miere de albine, după care se aplică foița subțire de ceapă și se fixează cu un pansament;
  5. furuncule – se coace o ceapă la cuptor, după care, atunci când este călduță, se aplică direct pe furuncul. Ajută la colectarea puroiului;

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s