Agrișele sunt fructe mici, roșii sau galben-verzui care ajung la maturitate prin lunile iunie-iulie.
Agrișele conțin 83-88% apă, zaharuri, acizi, vitamina A, B1, B2, B3, B5, C, săruri minerale, fibre și antioxidanți și au acțiune diuretică, stomahică, aperitivă, detoxifiantă, antiinflamatoare și hipotensivă.
Astfel, agrișele:
- încetinesc procesele de îmbătrânire;
- atenuează afecțiunile dermatologice;
- încetinesc distrugerea oaselor;
- elimină păduchii (praf de semințe de agrișe cu suc de lămâie, aplicat local);
- stimulează creșterea și pigmentarea părului, întărește rădăcina firului de păr;
- previn și combat mătreața;
- asigură buna funcționare a rinichilor;
- previn infecțiile urinare și uterine;
- previn degenerescența maculară și bolile oftalmologice;
- întăresc sistemul imunitar;
- previn bolile cardiovasculare;
Continuarea, aici.