Populară și versatilă, fasolea verde este o legumă importantă din punct de vedere nutrițional care, totodată, nu conține colesterol.
În compoziția chimică a fasolei verzi s-au identificat vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B9, C, K), minerale (mangan, molibden, magneziu, potasiu, fier, fosfor, calciu, seleniu, cupru), acizi grași omega-3, aminoacizi, antioxidanți, fibre, carbohidrați, proteine, grăsimi și apă, 100 g de fasole având doar 31 de calorii.
Între beneficiile consumului de fasole verde amintim:
- menține sănătatea tubului digestiv;
- reduce nivelul colesterolului;
- contribuie la consolidarea sistemului osos;
- ajută la refacerea țesuturilor lezate;
- menține tranzitul intestinal normal;
- previne litiaza biliară;
- ajută la refacerea pancreasului suprasolicitat;
- reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare;
- scade riscul de diabet tip 2;
Continuarea, aici.