Beneficiile consumului de pepene galben

Răcoritori și extrem de parfumați, pepenii galbeni sunt, de asemenea, apreciați și pentru proprietățile lor laxative, diuretice, antihemoroidale, depurative, aperitive, revigorante, expectorante, antiinflamatoare sau cicatrizante.

Compoziția chimică a pepenelui galben relevă un conținut de apă, în proporție de 86-90%, albumine, fibre, antioxidanți, vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K), minerale (calciu, potasiu, magneziu, fosfor, fier, sodiu, cupru, mangan, zinc), carbohidrați, proteine, grăsimi și carotenoizi, 100 grame de fruct având doar 34 de calorii.

Datorită substanțelor nutritive diverse care intră în compoziția sa, pepenele galben:

  • previne afecțiunile oculare;
  • întărește sistemul imunitar;
  • stabilizează indicele glicemic;
  • combate constipația;
  • scade nivelul de colesterol;
  • scade riscul de atac cardiac;
  • revitaminizează organismul;
  • scade tensiunea arterială;
  • purifică sângele;
  • îmbunătățește fluxul sangvin dinspre inimă;
  • combate stresul;

Continuarea, aici.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s