Beneficiile consumului de vinete

Vinetele sunt  legume pline de substanțe nutritive care pot fi gătite într-o multitudine de feluri și au un conținut caloric redus.

În compoziția chimică a legumei regăsim apa, în procent de 93%, minerale (potasiu, magneziu, mangan, molibden, cupru, calciu), vitamine (A, B1, B3, B5, B6, B9, C, K), fibre, grăsimi, antioxidanți (nasunina – benefic pentru sănătatea creierului), aminoacizi, acid clorogenic (are efecte antimutagenice, antivirale, contribuie la scăderea colesterolului “rău”), nicotină.

Pe lângă acestea, vinetele conțin și solanină, substanță puternic inflamatoare, consumul de vinete fiind astfel contraindicat persoanelor care suferă de boli reumatismale, artrită, boli inflamatorii de orice natură.

Între beneficiile consumului de vinete amintim faptul că:

  • ajută la slăbire, recomandat persoanelor supraponderale, obeze;
  • protejează creierul;

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s