Plante care atenuează simptomele ulcerului gastric

Ulcerul gastric este caracterizat prin apariția unei leziuni pe mucoasa stomacului care este iritată de acțiunea sucurilor gastrice, apărând astfel durerile în piept sau cele ombilicale, senzația de greutate, balonarea, constipația, diareea, durerile de cap sau limba încărcată.

Cele mai frecvente cauze ale apariției ulcerului gastric sunt fumatul, alimentația dezordonată și necorespunzătoare, stresul, infecțiile cu Helicobacter pylori, unele medicamente sau afecțiuni anterioare, precum boala de reflux gastroesofagian.

Netratată, boala poate duce chiar și la cancer, riscul fiind mai mare dacă apariția ulcerului a fost cauzată de infecția cu Helicobacter pylori.

Primul pas pentru ameliorarea simptomelor bolii este evitarea alimentelor iritante, precum prăjelile, dulciurile, fructele necoapte, mezelurile, băuturile carbogazoase, alcoolice, afumăturile, tărâțea, margarina, varza, conopida, fasolea uscată, maioneza, grăsimile hidrogenate (de origine animală, laptele, brânzeturile), al doilea pas fiind adoptarea unei diete bogate în pește, fructe de mare, pui (la grătar), paste integrale, orez (de preferat integral sau sălbatic), banane coapte, tofu, linte, lapte de soia sau de migdale, morcovi, legume și zarzavaturi fierte (fasole verde, praz, cartofi, sparanghel), uleiuri presate la rece, extravirgine (de măsline, de nucă de cocos, de nuci etc.).

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s