“Regina plantelor medicinale”, așa cum este supanumită coada-șoricelului, este originară din Europa, Asia și America de Nord, proprietățile curative fiind descoperite și valorificate încă din Antichitate.
Pentru a prepara o infuzie de coada-șoricelului, adăugați o linguriță de plantă uscată și mărunțită la o cană cu apă fierbinte, acoperiți vasul și lăsați la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară și se consumă. Se consumă cel mult 2 căni zilnic.
Între afecțiunile care se pot trata cu acest ceai și efectele curative ale acestuia amintim:
- fortifică sistemul imunitar;
- reglează tensiunea arterială;
- reduce și previne hemoragiile;
- îmbunătățește circulația sangvină;
- ajută digestia, previne indigestia, flatulența, crampele stomacale, balonarea;
- atenuează gastrita, enterita, enterocolita;
- îmbunătățește apetitul, facilitează absorbția nutrienților;
- are efect antiinflamator, astringent, diaforetic, diuretic, antimicrobian, antiseptic, expectorant, vermifug, stomahic, antispasmodic, bronhodilatator, hipotensor;
Continuarea, aici.