Ce puteți trata cu ceai din fructe de păducel

În lume există aproximativ 250 de specii de păducel, majoritatea având proprietăți curative similare. În România se găsesc cinci din cele 250 de specii.

Pentru prepararea infuziei din fructe de păducel se adaugă o lingură de fructe uscate în 500 ml de apă fierbinte, se acoperă vasul și se lasă la infuzat timp de 15 minute. Se consumă până la 2 căni de ceai zilnic. Dacă nu este consumat imediat după preparare, adăugați suc de lămâie proaspăt stors pentru a conserva principiile active ale ceaiului.

Între afecțiunile care se pot trata cu acest ceai amintim:

  • contribuie la eliminarea calculilor renali și biliari
  • are efect diuretic, antioxidant, calmant, sedativ, astringent, vasodilatator, antitumoral
  • scade tensiunea arterială
  • are acțiune benefică în cazurile de angină, insuficiență cardiacă congestivă, ateroscleroză, palpitații, cardiopatie ischemică, arterită obliterantă
  • combate anxietatea
  • combate radicalii liberi

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s