Ce puteți trata cu ceai de pătrunjel

Plantă aromatică binecunoscută, pătrunjelul are efecte antioxidante, detoxifiante, antialergice, antitumorale, tonic hepatice, antispastice, vasodilatatoare, antirahitice, antiinflamatoare, vermifuge, diuretice etc.

Pentru prepararea ceaiului de pătrunjel adăugați în 200 ml de apă fierbinte o lingură și un sfert de frunze uscate de pătrunjel (și tulpini), acoperiți vasul și lăsați la infuzat pentru 5-6 minute, strecurați și consumați.

Între beneficiile consumului de ceai de pătrunjel amintim:

  • detoxifică organismul
  • facilitează scăderea în greutate, combate obezitatea
  • utilizat extern, tonifică rădăcina firului de păr
  • elimină petele de pe piele cauzate de înaintarea în varstă
  • întărește sistemul imunitar
  • stimulează metabolismul
  • are efect antidepresiv ușor, calmant
  • contribuie la eliminarea calculilor renali și previne litiaza renală
  • purifică sângele

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s