Ce putem trata cu tinctură de ardei iute

Ardeiul iute este originar din America de Sud, în Europa fiind introdus abia în secolul al XVI-lea, în Spania. Pe teritoriul României, ardeiul iute a ajuns în secolul al XIX-lea.

Pentru preparare luați 2-4 ardei iuți roșii, spălați-i bine, tocați-i mărunt și adăugați-i peste 100 ml alcool de 40º. Închideți vasul și lăsați la macerat timp de 14 zile, la temperatura camerei. Agitați recipientul de 2-3 ori zilnic.

În cea de-a 15 zi filtrați preparatul și păstrați lichidul în sticluțe mici, închise la culoare.

Tinctura de ardei iute este recomandată pentru:

  • alcoolism – se administrează câte o jumătate de linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă, de 5-6 ori pe zi sau atunci când apare dorinţa de a consuma alcool, asociată cu tinctura de pedicuţă şi ceai de sunătoare (administrate de 4 ori pe zi), în cure de câte 6-8 săptămâni;
  • normalizarea digestiei – se administrează câte 3-5 linguriţe de tinctură diluată în 100 ml de apă de 3 ori pe zi, în timpul mesei;

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s