Remedii naturale pe bază de ovăz – preparare și administrare

Aliment de bază al geto-dacilor, ovăzul este o sursă importantă de nutrienți și un aliat de nădejde pentru sănătatea organismului uman.

Ovăzul este o cereală versatilă din care se pot prepara diverse remedii, precum:

  • fiertura de ovăz, varianta 1 – 50 g de ovăz se pun în 250 ml de apă și se lasă la fiert, la foc mic, cu vasul acoperit timp de 30 de minute. Se consumă călduț. Are efect diuretic și laxativ, fiind recomandat în caz de constipație;
  • fiertura de ovăz, varianta 2 – un pahar de ovăz se spală în 8 ape reci, după care se pune la fiert în 500 ml de apă. Se lasă la foc mic până când apa scade la jumătate. Se adaugă 2 linguri de miere de albine și se consumă. Este eficient pentr tratarea oboselii cronice, tuberculozei, afecțiunilor stomacale și intestinale;
  • decoctul de ovăz, varianta 1 – 20g de fulgi de ovăz se pun într-o cană cu apă și se lasă peste noapte. Dimineața se consumă ovăzul. Remediul este recomandat persoanelor suferinde de litiaze și afecțiuni interne. Apa care rămâne este eficientă împotriva durerilor dentare; se ține pentru câteva minute în gură, după care se înghite;
  • decoctul de ovăz, varianta 2 – un pahar cu ovăz se adaugă într-un litru de apă fierbinte și se lasă la fiert până când amestecul capătă o consistență cremoasă, ca a smântânei, după care se adaugă un litru de lapte și se lasă la fiert. Când preparatul este călduț se adaugă 3 linguri de miere de albine, se omogenizează și se consumă câte un pahar, de 2-3 ori pe zi (călduț). Are efect revitalizant și fortifiant asupra organismului;

Continuarea, aici.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s