Semințele de struguri sunt bogate în substanțe nutritive care aduc organismului numeroase beneficii.
În compoziția semințelor de struguri se găsesc vitaminele A, C, D, P, vitamine din complexul B, minerale (calciu, magneziu, fier, fosfor, potasiu, sliciu, zinc, cupru, iod, fluor, seleniu), fibre, ulei, enzime, aminoacizi, antioxidanți, acid citric.
În scop terapeutic este recomandat a se folosi semințele care provin de la strugurii roșii sau negri, bio sau organici, deoarece aceștia au un conținut ridicat de antioxidanți. Pot fi utilizate și semințele care provin din tescovină.
Înainte de a-i folosi, semințele trebuie să fie uscate, apoi se dau prin râșnița de cafea până se obține o pulbere fină, care seamănă cu făina. Se păstrează în recipiente din sticlă închise ermetic, de culoare închisă.
Semințele înghițite întregi nu se pot digera, în acest caz neexistând nici un beneficiu adus organismului.
Între beneficiile consumului se pulbere din semințe de struguri amintim:
- reglează tranzitul intestinal
- ameliorează retenția urinară
- ameliorează afecțiunile gastrice
- reduce calcifierea
- reglează nivelul de colesterină (colesterol)
- are efect antioxidant puternic
Continuarea, aici.