Tinctură de dovleac pentru ascită

Rod al toamnei, dovleacul este o sursă binevenită de nutrienți și o sursă importantă de remedii tradiționale.

Pentru prepararea tincturii aveți nevoie de un dovleac alb de 3 kilograme și 500 ml de alcool dublu rafinat. Dovleacul se spală bine cu cu apă rece sau călduță, se taie capacul și se curăță de semințe cu o lingură de lemn, după care se adaugă în interiorul dovleacului alcoolul. Se adaugă capacul decupat anterior și se lipește cu bandă adezivă pentru a nu pătrunde aer.

Se lasă la macerat timp de 30 de zile, într-un lighean, la temperatura camerei, într-un loc întunecos, agitându-se zilnic de cel puțin 3 ori.

După scurgerea intervalului de macerat, se scurge sucul lăsat și se păstrează într-un recipient din sticlă, timp de 10 zile, la loc întunecos. Între timp, se lipește la loc capacul dovleacului și se păstrează în aceleași condiții timp de 10 zile, când, se curăță de coajă, iar pulpa, împreună cu sucul păstrat în recipientul din sticlă, se mixează cu ajutorul unui blender până devine un piure.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s