Tinctură din plante cu proprietăți antiinfecțioase

Infecția reprezintă invazia organismului de către microorganisme patogene care se multiplică virulent și secretă toxine.

Pentru prepararea tincturii cu efecte antiinfecțioase aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 căni cu țuică de 40º
  • 2 căni cu planta condurul-doamnei mărunțită
  • 2 căni cu rozmarin mărunțit
  • 2 căni cu căței de usturoi curățați.

Plantele proaspete și usturoiul pisat grosier sau tăiat felii subțiri se pun într-un borcan din sticlă peste care se toarnă apoi țuica și se închide ermetic. Amestecul se lasă la macerat timp de 14 zile, timp în care se agită zilnic borcanul de 4-5 ori pe zi.

Continuarea, aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s