Ce putem trata cu tinctură de afine

Bogate în antioxidanți și vitamine, afinele sunt fructe mici, dulci-acrișoare care încântă, fortifică și vindecă trupul.

Pentru prepararea tincturii aveți nevoie de fructe proaspete și alcool de 70º, în raport de 1 la 5. Fructele se zdrobesc, se pun într-un borcan din sticlă, apoi se toarnă alcoolul. Se închide ermetic borcanul și se lasă la macerat timp de 15 zile, la temperatura camerei, agitând zilnic recipientul de 4-5 ori.

La sfârșit se filtrează, iar tinctura se păstrează în sticluțe din sticlă, închise la culoare.

Se administrează câte o linguriță de tinctură de patru ori pe zi, cu 15-20 de minute înainte de masă, diluată în 100 ml de apă.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s