Ce putem trata cu tinctură de anghinare

Aflată pe locul 7 în topul plantelor cu efect antioxidant crescut, anghinarea este originară din Etiopia, fiind folosită în scop curativ de vechii egipteni și grecii antici.

Planta are proprietăți coleretice, colagoge, hepatoprotectoare, regenerante la nivel hepatic, hipocolesterolemiante, hipolipemiante, diuretice, hipotrigliceridimiante, vasodilatatoare, cardioprotectoare, bacteriostatice, antialergice, laxative, tonice etc.

Pentru prepararea tincturii aveți nevoie de 50 g fruze de anghinare uscate și mărunțite, pe care le puneți într-un borcan din sticlă, peste care turnați 250 ml alcool de 70º. Închideți ermetic borcanul și lăsați la macerat, la temperatura camerei, timp de 15 zile, agitând zilnic recipientul de 4-5 ori.

La sfârșit se filtrează, iar tinctura obținută se păstrează în recipiente din sticlă, închise la culoare.

Se administrează câte o linguriță de tinctură, de 3-4 ori pe zi, cu 15-20 de minute înainte de masă, diluată în 100 ml de apă.

Continuarea, aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s