Ce putem trata cu tinctură de coada-calului

Folosită de grecii antici pentru proprietățile sale hemostatice, coada-calului este una dintre plantele dedicate sănătății omului.

Pentru prepararea tincturii aveți nevoie de plantă uscată, pe care o dați prin râșnița de cafea până obțineți o pulbere. Din acestă pulbere puneți 20 de linguri într-un borcan din sticlă și turnați deasupra 500 ml de alcool de 50º, amestecând încontinuu, pentru a omogeniza.

Borcanul se închide ermetic și se lasă la macerat, la loc călduros, timp de 14 zile, agitând borcanul zilnic de 4-6 ori. La sfârșit se filtrează, iar tinctura se păstrează în recipiente din sticlă, închise la culoare.

Se administrează câte o linguriță de tinctură, de 3-4 ori pe zi, diluată în 100 ml de apă. Curele cu tinctură de coada-calului nu vor depăși 90 de zile consecutive, după care se face o pauză de 45 de zile, apoi se poate relua, la nevoie.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s