Ce putem trata cu tinctură de gălbenele

Originare din India, gălbenelele sunt apreciate pentru proprietățile lor antiinflamatoare, decongestive, antiseptice, antimicrobiene, imunostimulente, cicatrizante, regenerante, carminative etc.

Pentu prepararea tincturii aveți nevoie de flori bine uscate, pe care le dați prin râșnița de cafea până obțineți o pulbere fină. Din această pulbere, adăugați 20 de linguri într-un borcan din sticlă, peste care turnați 500 ml de alcool de 70º.

Închideți ermetic borcanul și agitați bine pentru a vă asigura că nu s-au format cocoloașe. Lăsați la macerat timp de 14 zile, la loc  călduros, agitând zilnic recipientul de 4-6 ori.

La sfârșit filtrați și păstrați tinctura astfel obținută în recipiente din sticlă, de culoare închisă.

Se administrează câte o linguriță de tinctură, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, diluată în 100 ml de apă plată.

Continuarea, aici.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s