Ce putem trata cu tinctură de ghimbir

Originar din Asia tropicală, ghimbirul este folosit în medicina tradițională chineză, japoneză și indiană de peste 3.000 de ani.

În scop medicinal, de la ghimbir se folosește rizomul, care are proprietăți antiemetice, antispastice, carminative, antivertiginoase, tonic digestive, stomahice, colagoge, antiinflamatoare, rubefiante, antioxidante, antitumorale, hipertermiante, antifungice, expectorante, mucolitice, antitusive, antibacteriene, antiagregant-plachetare, hipolipemiante, hipocolesterolemiante și este un bun stimulent al motilității intestinale.

Pentru a prepara tinctura de ghimbir aveți nevoie de o jumătate de cană cu ghimbir curățat de coajă și dat prin răzătoarea mică, pe care-l puneți apoi într-un borcan din sticlă și turnați deasupra o cană cu vodcă. Închideți ermetic borcanul și lăsați la macerat timp de 14 zile, agitând zilnic borcanul de 4-5 ori pentru a facilita extragerea componentelor active.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s