Ce putem trata cu tinctură de merișoare

Cunoscut pentru efectele sale puternic antiinfecțioase, merișorul făcea parte din alimentația de bază a vikingilor, fiind și acum folosit în medicina tradițională pentru virtuțile sale curative.

Pentru prepararea tincturii se folosesc frunzele plantei, care trebuie să fie foarte bine uscate. Acestea se dau prin râșnița de cafea până se obține o pulbere fină. Luați 20 de linguri din această pulbere, puneți-le într-un borcan din sticlă, peste care turnați 500 ml de alcool de 50º. Închideți ermetic borcanul și agitați energic până se dizolvă toate cocoloașele formate. Lăsați la macerat timp de 14 zile, la loc călduros, dar ferit de căldura directă a soarelui, agitând zilnic recipientul de 5-6 ori.

La sfârșit se filtrează, iar tinctura astfel obținută se păstrează în recipiente din sticlă de culoare închisă.

Se administrează câte o linguriță de tinctură, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, diluată în 100 ml de apă plată.

Continuarea, aici.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s