Ce putem trata cu tinctură de păpădie

Originară din Asia și Europa, păpădia este asociată cu afecțiunile hepatice, gastrice, pancreatice și intestinale.

Pentru prepararea tincturii aveți nevoie de 20g de rădăcină uscată, pe care o mărunțiți sau o transformați în pulbere cu ajutorul unei râșnițe de cafea. Puneți planta într-un borcan din sticlă, peste care turnați 100 ml de alcool de 70º. Închideți ermetic borcanul, agitați energic timp de 1-2 minute și lăsați la macerat timp de 10 zile, agitând recipientul de 3-4 ori pe zi.

La sfârșit se filtrează, iar tinctura astfel obținută se păstrează într-un borcan din sticlă, la loc întunecos și răcoros timp de 6 zile, pentru a se decanta. După acest interval, se separă partea limpede și se păstrează în recipiente din sticlă, închise la culoare, pentru 24 luni.

Se administrează câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, diluate în 100ml de apă plată.

Continuarea, aici.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s